Versenyző iskolák

Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni azokat a magyar iskolákat, amelyek csoportosan neveztek gyerekeket versenyünkre. Példaértékű munkát végeznek ezek a hol kisebb, hol nagyobb szervezetek szerte a világban a felnövekvő nemzedék magyar gyökereinek ápolásában.

Szeretnénk ezúton is megköszönni a tanárok áldozatos munkáját!

Bóbita Magyar Iskola  – Oregon, Portland, USA
Tanárnők: Balogh Tünde és Emese LaVallee 

Bóbita Magyar Iskolánk 2010 májusában nyitotta ki kapuját öt kisdiákkal. Ma 12 -15 diák tanul az iskolában, és két csoportunk is van: a kisebbek, 3 év és 5 év között az óvodások csoportjába tartoznak; az iskolások, 6 és 10-12 év közötti diákok írni es olvasni tanulnak.

Balogh Tünde tanítónő minden szombaton jelen van, mint az iskola alapítója és vezetője, Ő a nagyobbakkal  ismerteti a magyar betűk világát, olvasnak, szövegértelmezést végeznek és nyelvtani szabályokat sajátítanak el.

A kicsikkel Emese LaVallee óvónő dolgozik, akik az évszakokról, a családról, az öltőzködésről, helyes magatartásról beszélgetnek, de megvizsgálják  a bogarakat, állatokat, madarakat és megismerkednek a magyar ábécé betűivel, valamint a számok világába is elbarangolnak. A magyar irodalom híres alakjaival ismerkedhetnek meg kisebb diákjaink a  népszerű gyerekversek és népmesék által.

Jakubovics Vera zenetanárnő a magyar népzene, magyar énekek és táncok birodalmába varázsolja a csoportot. Szintén az Ő munkáját méltatja, hogy több kisdiák is előszeretettel és nem kevés tehetséggel jatszik a zongorán.

Immár harmadik éve van iskolánknak, KCSP ösztöndíjas hallgatója, idén Ivanics Anikó személyében, aki ötleteivel, lelkesedésével és munkájával teszi színesebbé Bóbita napjait.

Iskolánk 20 percre van délre Oregon szép varosától, Portland-tól, egy kis nyugodt, kellemes, zöld övezettel gazdag kisvárosban, Lake Oswego-ban, a magyar karmester, Balogh Lajos otthonában. Több hektár erdő, dombocska, kiránduló ösvény, és zöld pázsit övezi az iskolát is. Csiga, vakond, őzike, mosómedve, sőt prérifarkas is ellátogatott már hozzánk. Imádjuk a természetet és a műveszetet.

A magyar zene, a kézművesség/kézügyességi gyakorlatok, a sütés-főzés, a meseolvasás és a magyar mesék színpadi feldolgozása, a szereplés, a magyar ünnepekről való megemlékezés, magyar versek, játékok, mondókák ismerete, mind-mind részei a szombati oktatásnak.

Abban hiszünk, hogy ilyen messze földön, távol az őshazától, a magyar kultúra ismeretterjesztése, megőrzése, a magyar  identitástudat vállalása csak akkor lehetséges, ha a generációk – dédnagyszülőktől újszülöttekig – társulnak, és kicsitől-nagyig együtt dolgozunk azon, hogy egy család-szerű magyar közösséget teremtsünk mindenki számára. Iskolánk ezt már 6 éven át sikeresen elérte. A nagymamák rendszeresen eljönnek az iskolába, különböző ünnepek alkalmával, diós kalácsot, mákos bejglit, kürtőskalácsot és fánkot sütni a diákokkal.

Västra Skolan – Hudiksvall, Svédország
Tanárnő: Harsanyine Kis Ibolya

Sziasztok!
Svédországban egy kedves kisvárosban élünk, aminek a neve Hudiksvall. Minden gyereknek lehetösége van heti egy alkalommal, iskolai keretek között, anyanyelvi órán részt venni.
Ezen alkalmakkor a tanulók ismereteket szerezhetnek a magyar kultúráról, népszokásokról. Minden gyermek kivállóan tud írni és olvasni magyar nyelven, így lehetöség van irodalmi müvek megismerésére, valamint nagy lelkesedéssel tanulnak a magyar történelemröl.
Mind a szülök, mind a gyerekek kiemelten fontosnak tartják a magyar gyökerek ápolását, magyar identitásuk megörzésé
Ûdvözlettel:Kis Ibolya

A Magyar-Dán Baráti Kör Aarhusban Hétvégi Iskolája – Aarhus, Dánia
Felkészítő tanárok: Horváth Judit és Maaetoft Farkas Csilla

“A Magyar-Dán Baráti Kör Aarhusban Hétvégi Iskolája három csoporttal működik 2013 óta. Dánia második legnagyobb tengerparti városában, Aarhusban élő két nyelvű gyermekeket várjuk magyar óvodánkba, és iskolánkba hétvégente. A magyarnyelv-oktatás mellet, a kultúránk, a népi hagyományaink megőrzését és ápolását, azok értékes közvetítését mind a magyar és dániai származású  lakosság számára tűzte ki önkéntes szervezetünk céljai közé.”

Tasnádi Gimnázium  – Tasnád, Románia
Felkészítő tanár: Sipos Zsófia

Iskolánk, Tasnád városának egyetlen általános iskolája, amely kéttannnyelvű, román és magyar, oktatást biztosít a termálfürdőjéről ismert városka gyermekei számára 1958-tól, az első kapunyitástól.

Osztályközösségünk, 21 magyar nemzetiségű gyermeknek ad otthont. Miközben igyekszünk a tantervi követelményeknek megfelelni nagy hangsúlyt fektetünk az identitástudat fejlesztésére, a magyar nyelv és a hagyományok megörzésére különböző élménydús extrakurrikuláris tevékenységek keretén belül.

A Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium – Szepsi, Szlovákia
Felkészítő tanár: Elek Erika

 Intézményünk a Kassa – vidéki régió legnagyobb teljes szervezettségű magyar iskolája,jelenleg 27 tanteremben csaknem 500 tanuló számára biztosítja az oktatást. Tanulóink csoportja etnikailag vegyes összetételű. Iskolánk multikulturális közegében együtt nevelkednek a magyar, szlovák és roma családok gyermekei. Kulturális örökségünk ápolása mellett fokozott gondoskodást biztosítunk a hátrányos helyzetű, különleges bánásmódot igénylő diákjainknak. Fő célunk a másságot elfogadó környezet megteremtése, valamint a tolerancia képességének kialakítása. BABÓCÁINK idén lépték át először iskolánk kapuját, most kezdenek ismerkedni a betűk és a számok varázslatos világával. Intézményünk falai között növendékeinkben erősítjük a magyar kultúra, a népi hagyományok, a magyar szellemi értékek tiszteletét, megőrzését és ápolását.

Brisbane-i Magyar Iskola – Brisbane, Indooroopilly, Ausztrália
Tanárnő: Fekete Ilona 

A Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája – Rozsnyó, Szlovákia
Tanárnő: Farkas Alíz

A Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája 1997-ben jött létre teljes szervezettségű, magyar tanítási nyelvű oktatási intézményként. Szent Ágoston-i mottónk – ” A szükséges dolgokban egység, a vitathatókban szabadság, de mindenben szeretet.” – hűen tükrözi iskolánk szellemiségét. Oktató – nevelői munkánk zsinórmértéke a Szentírás. Fontos küldetésünk magyarságunk, hagyományaink, gyökereink megőrzése, továbbörökítése, a hitélet elmélyítése és sokoldalúan kiművelt emberfők nevelése. Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra és a tanulási készségekkel küzdő tanulók felzárkóztatására is. Intézményünket a 2016/2017 -es tanévben több, mint 150 tanuló látogatja.

Bóbita  Iskola –  Bruxelles 
Tanárnők: Dr. Szabó Ágnes, Zséger Eszter, Vakter Brigitta, 

 Szirànyiné Gavlowics Judit, és Marsi Beàta 

 

Az újonnan Belgiumba költözött, vagy már régóta itt élő családok számára immár 9 éve nyílik lehetőség arra, hogy  gyermekeik rendszeresen magyar nyelvű, irodalmi-, zenei-, vagy dráma-foglalkozáson, fotószakkörön  vehessenek részt a Bóbita brüsszeli magyar iskolában.

Iskolás korú gyermekeink igen csak le vannak terhelve, ráadásul többnyelvű környezetben, rengeteg kihívás és impulzus között cseperednek, egy meglehetősen rohanó világban.

Ugyanakkor fontos, hogy külföldön élve is, a magyar kultúrához való kötődésük is erősödjön, mélyüljön, és szülőként, pedagógusként tudjuk, hogy mennyire nehéz mindezt tudatosan és következetesen összeegyeztetni, úgy, hogy gyermekeink közben élvezettel vegyenek részt a tanulásban.

Ezért született meg – immár 9 évvel ezelőtt – a Bóbita iskola, melynek célja és hivatása, hogy erős közösséget építve, játékos formában, ugyanakkor átgondolt szakmai program keretein belül vezesse rá a gyerekeket a magyar nyelv, a magyar irodalom, történelem, a magyar hagyományok ismeretére és szeretetére.

Programjainkban az óvodás foglalkozásoktól, az iskola-előkészítőn, a magyar nyelv és kultúra, valamint magyar nyelvű drámafoglalkozásokon át szerepelnek szavaló- és meseíró pályázatok, tinédzsereknek fotószakkör, zenei és művészeti programok, kézműves foglalkozások és tanulmányi kirándulások.

Didaktikai programunk eleget tesz minden igénynek, hiszen tudjuk, hogy minden gyermek más és más nyelvi környezetből, és más tanulmányi igénnyel érkezik hozzánk:  van, aki csak nálunk tanul magyarul, van, aki szeretne lépést tartani a magyarországi tananyaggal, és van olyan család, akinek elsősorban az a fontos, hogy a gyermeke szeresse a magyar nyelvet, magyar nyelvű élményekben részesüljön, és egy magyar nyelvű gyermekközösséghez tartozzon.

dr. Szabó Ágnes

alapító és egyesületi elnök

 

Regensburgi Hétvégi Magyar Iskola – Rgensburg, Németország
Tanárnő: Borsy Beáta

“A Regensburgi Hétvégi Magyar Iskola egy magán összefogás alapján szerveződő oktatási közösség, amelynek foglalkozásai a 2011/12-es tanévben indultak. Zászlónkra a kulturális hagyományok ápolását, a magyar nyelv megőrzését és a magyar identitástudat erősítését tűztük. A 3 x 45 perces foglalkozásainkat kéthetente szombatonként tartjuk. Kezdetben egy iskolai és egy óvodai csoport létezett, időközben már öt csoportban folyik az oktatás: 1-2. osztályosok, 3-6. osztályosok, 7-10. osztályosok és az óvodások csoportja, illetve a legkisebbek „ringatója”. Mindegyik csoportban differenciált oktatás zajlik, mely a magyarországi iskolák tananyagára épül. A 2014/15-ös tanévben csatlakoztunk a Bajorországi Magyar Iskola szerveződéshez, a bajorországi anyanyelvi oktatás konzuli modelljének szakmai köréhez.”

Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Magyar Iskola – Redmond, WA, USA
Tanárnő: Eva Bertalan

Zengő ABC Magyar Tanoda – Hull, England
Tanárnő: Molnárné Dinyesi 
Virág

Nebulo Magyar Iskola Perth, Ausztrália
Tanárnők: Farkas Ágnes, Németh Kata

Arany  János  Magyar  Iskola – New York, NY,USA
Tanárnő: Kozma Judit

 Alapiskola Kürt – Strekov, Szlovákia
Tanárnő: Pócs Krisztina

 Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda – Vágsellye, Szlovákia
Tanárnő: Mgr. Páldy Eszter

Tel Avivi Magyar Iskola –  Tel Aviv, Izrael
Tanárnő: Freireich Agnes

Az iskola  2014 szeptemberében indult 6 gyerekkel,tavaly szeptemberre 14 -re gyarapodtunk. Kéthetente működik péntek délutánonként két órás foglalkozás keretében. A gyerekek közül 10 elsős, akik most kezdik az iskolarendszert héberül is, a kormegoszlás 6-12 éves korosztály.  Az iskolánknak a  nagykövetség épülete ad otthont Tel Avivban. Tanulunk írni, olvasni, de a hangsúlyt a kommunikációs készségre helyezzük. Játszunk, vetélkedünk sokat, jó hangulatban beszélgetünk magyar ünnepekről, népszokásokról, megemlítünk költőket, énekeket, verseket. Továbbá kézműveskedünk a témákhoz illően, tanulunk Magyarország földrajzáról, történelméről is. Az iskola mellett óvoda is működik  3-6 eves gyerekek számára.

Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Kisgéres, Szlovákia
Tanárnő:  Asszonyi Zsuzsa

Bocskai Magyar Iskola – Ausztrália

Tanárnő: Hevér-Szabó Beatrix

 Régebben versenyző iskolák

Mákvirág Óvoda és Kisiskola – Orlando

Tanárnő: Butala Viktória

Orlandoi Mákvirágok – Bóbita csapat
2014 szeptemberében szülői összefogással inditottuk el a Mákvirág Magyar Óvodát 8 kisgyerekkel. A 2015/16-os tanévre óvodánk kisiskolával bővült és létszámunk 18 főre nőt. Az óvodánk célja a magyar nyelv és kultúra megőrzése játékosan. Az évi programunkban szerepel: Szüreti mulatság, Október 23., Márton nap, Mikulás, Karácsony, Farsang, Március 15., Húsvét, Anyák napja, Gyereknap és az Évzáró ünnepségünkkel zárjuk a tanévet. Az Orlandoi Magyar Kub rendezvényein rendszeresen müsorral lépnek fel a gyerekek ünnepek alkalmával. Óvodánkat ill. kisiskolánkat négy 6 éves diákunk képviseli a versenyen a Bóbita korcsoportban.

magyargyerek poszter 2

Endrődy János Alapiskola –  Muzsla, Szlovákia

Tanárnő: Bachoercz Veronika

Iskolánk, az Endrődy János Alapiskola 2012. szeptember 12-én ünnepelte névfelvételének 10. évfordulóját.

Családias hangulat fogadja a kedves látogatót. Évfolyamonként osztályainkban átlagban 15 diák tanul. Valljuk, hogy iskolánkon, a kisebb létszámú közösségekben az osztálytanító és a diákok közötti szorosabb együttműködésre van lehetőség. Több idő jut az egyéni fejlesztésre, a felmerülő problémák kiküszöbölésére is.

 

no images were found

https://www.youtube.com/watch?v=U22g8z1EUJA

Pannónia Magyar Egyesület – Zaragoza, Spanyolország

Tanárnő: Szöllősi Emese és Horváth Ildikó

  

A Pannónia Magyar Egyesület egy kb. 40 tagú kis közösség Spanyolországban, Zaragoza városában. Azzal a céllal hoztunk létre 2008-ban, hogy gyermekeink és mi magunk is rendszeresen a városban és környékén élő magyar származású emberekkel találkozzunk.

Azóta, immár hét éve havi rendszerességgel gyűlünk össze, általában egy szombat délután.

Találkozóink központi tevékenysége : magyar iskolai foglalkozások tartása. Írás-és olvasás tanítás foglalkozás keretében. Szabadabb, de szintén irányított formában: énekek, körjátékok, gyerekjátékok tanulása. A magyar ünnepekről is megemlékezünk, ha az éppen aktuális, adaptálva a gyerekek szintjére.

A délutáni programot a  magyar uzsonna egészíti ki. Ez szintén egy eszköz arra, hogy a gyerekek megismerjék, és megszeressék a magyar gasztronómia jellegzetességeit.

Bizton állíthatom, hogy legnépszerűbb programunk évről-évre a Mikulás-ünnepség.

San Francisco-i Magyar Cserkészet és Iskola – San Francisco, CA –  USA

Tanárnő: Pataki Ildikó

MaGYaR JáTéK VáR! (madridi vasárnapi magyar iskola) – Madrid, Spanyolország

Tanárnő: Sterlik Nikolett

Bemutatkozó anyag 2

Tel Avivi Magyar Iskola –  Tel Aviv, Izrael

Tanárnő: Freireich Agnes

 Processed with Moldiv

Az iskola tavaly 2014 szeptemberében indult 6 gyerekkel, idén szeptemberre 14 -re gyarapodtunk. Kéthetente működik péntek délutánonként két órás foglalkozás keretében. A gyerekek közül 10 elsős, akik most kezdik az iskolarendszert héberül is, a kormegoszlás 6-12 éves korosztály.  Az iskolánknak a  nagykövetség épülete ad otthont Tel Avivban. Tanulunk írni, olvasni, de a hangsúlyt a kommunikációs készségre helyezzük. Játszunk, vetélkedünk sokat, jó hangulatban beszélgetünk magyar ünnepekről, népszokásokról, megemlítünk költőket, énekeket, verseket. Továbbá kézműveskedünk a témákhoz illően, tanulunk Magyarország földrajzáról, történelméről is. Az iskola mellett óvoda is működik  3-6 eves gyerekek számára.

http://replayapp.com/v/Cwzkb8iERb/

Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Magyar Iskola

Tanárnő Larsen Rita

 SeattleSuli

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség (WMASz) non-profit szervezet, amelynek célja a magyar örökség megőrzése, és a helyi közösségben a magyar kultúra iránti jobb megértés és komolyabb elismerés kialakítása. Az 1984-ben alapított Szövetség kulturális, oktató és társasági programokkal szolgálja a magyar származású és a magyar kultúra iránt érdeklődő embereket. Az Magyar Iskola ugyan ebben az évben nyitotta kapuit. Az állandó iskolai létszám ~30 fő.

A szülők lelkesedése aziránt, hogy gyermekeik megtanulják a magyar nyelvet, ismerkedjenek a magyar kultúrával, és a Magyarországon élő szokásokkal, mind-mind hozzájárulnak az Amerikai Magyar Szövetség által szervezett Magyar Iskola sikeres működéséhez. Az iskola remek lehetőséget kínál az ideérkező új családok részére, hogy találkozzanak más, Seattle-ben és környékén élő magyar szülőkkel, gyerekekkel. Az iskolában kialakult barátságos légkör segít a gyerekeknek abban, hogy ne csak magyar gyökereikhez kerüljenek közelebb, hanem közben találkozzanak, barátságokat kössenek hasonló háttérrel felnövő gyerekekkel.

Milano – Maminti kör – Kis Zöld Tündérek csapata Tanárnő: Ferencz Ágnes

Milánóban és környékén élünk és innen küldjük üdvözletünket a világ bármely részén élő magyarjainak! A versenyre egy maroknyi kisiskoláskorú (6-8 éves) gyerekkel nevezünk be, akik a 2012 óta létező  Maminti kör tagjai. A Maminti szó jelentése, Magyar Anyukák Milánóban. A Mamintinnek minden hónapban szombatonként van összejövetele egy hangulatos, Cernusco sul Naviglio-i (Milánó melletti) Filanda nevű Játszóházban. Magyar énekeket énekelünk, mondókázunk, diafilmet nézegetünk, játszunk és kreatív kézműves foglalkozásokat tartunk a résztvevő gyerekeknek és szüleiknek. Kiemelkedő alkalmak szoktak lenni Télapó ünnepség és a Farsang, amelynek az olasz hagyományoktól nagy mértékben eltérő ünneplésre ad lehetőséget a számunkra.

Én, történelem-könyvtár szakos tanári végzettségem okán is és mint anyuka is fontosnak tartom a magyar gyökerek ápolását a kétnyelvű családok mindennapi életén belül is. A versenyen való részvétellel szeretnék kézzelfogható támaszt adni az anyukáknak és szeretném közelebb hozni a gyerekeik számára  a magyar nyelvű írásbeliséget. Tudom, hogy a kétnyelvű gyerekek számára a magyar nyelven való olvasás és írástudás jelenti az igazi nyelvmegtartó erőt.

Ferencz Ágnes

          Bóbita Magyar Nyelviskola, Oregon, Portland, USA Tanár: Balogh Tünde bobita-iskola-oregon Bóbita Magyar Iskolánk 2010 májusában nyitotta ki kapuját öt kisdiákkal. Ma 12 -15 diák tanul az iskolában, és két csoportunk is van: a kisebbek, 2 és fél év és 5 év között az ovisok csoportjába tartoznak; a sulisok, 6 és 10 év közötti diákok írni es olvasni tanulnak. Három tanítónéni és két zenetanárnéni dolgozik a Bóbitában: Kamilla es Dia tanítónénik fölváltva dolgoznak minden második szombaton és a sulisokkal ismertetik a magyar betük világát. Tünde tanítónéni minden szombaton jelen van, mint az iskola alapítója és vezetoje és az ovisok tanítója. Vera es Gina zenetanárnénik szintén fölváltva járnak szombatonként és a magyar népzene, magyar énekek és táncok birodalmába varázsolják a csoportot.
Tünde néni a versenyzőkkel és szüleikkel
Tünde néni a versenyzőkkel és szüleikkel
Bóbita Magyar Nyelviskola
Bóbita Magyar Nyelviskola

Iskolánk 20 percre van délre Oregon szép varosától, Portland-tól, egy kis nyugodt, kellemes, zöld övezettel gazdag kisvárosban, LakeOswego-ban, a magyar karmester, Balogh Lajos otthonában. Több hektár erdo, dombocska, kiránduló ösvény, és zöld pázsit övezi az iskolát is. Csiga, vakond, ozike, mosómedve, sot prérifarkas is ellátogatott már hozzánk. Imádjuk a természetet és a muveszetet. A magyar zene, a kézművesség/kézügyességi gyakorlatok, a sütés-főzés, a meseolvasás és a magyar mesék színpadi földolgozása, a szereplés, a magyar ünnepekrol való megemlékezés, magyar versek, játékok, mondókák ismerete, mind-mind az alapjait képezik a szombati oktatásnak. Abban hiszünk, hogy ilyen messze földön, távol az őshazától, a magyar kultúra ismeretterjesztése, megörzése, a magyar  identitástudat vállalása csak akkor lehetséges, ha a generációk – dédnagyszülőktől újszülöttekig – társulnak, és kicsitől-nagyig együtt dolgozunk azon, hogy egy család-szerű magyar közösséget teremtsünk mindenki számára. Iskolánk ezt már 3 éven át sikeresen elérte. A nagymamák rendszeresen eljönnek az iskolába, különböző ünnepek alkalmával, diós kalácsot, mákos bejglit, kürtöskalácsot és fánkot sütni a diákokkal. Mint az első amerikai-magyar iskola az Egyesült Államokból, mely a Magyargyerek Levelezőversenyén szerepel, büszkén és bátran veszünk részt a 8 tagú csoportunkkal ezen az izgalmas eseményen!

St Albans-i Magyar Iskola – St Albans – Anglia

Vezető: Molnár Gabriella Felkészítő tanáraink: Szabó Andrea

2012. szeptember 22-én hivatalosan is beindult a hétvégi magyar iskolánk egy Londontól alig néhány kilométerre északra lévő hangulatos kisvárosban, St Albansban.

Csoportkép az iskola tanulóival, szülőkkel, illetve a St Albans-i polgármesterrel

Az iskolánk célja, hogy csecsemő kortól a felnőttekig mindenki számára lehetőséget nyújtson a magyar nyelv tanulására. Feladatunk ennek az ösztönös nyelvtudásnak a formálása, a nyelvi tudatosság, beszédkészség, szóbeli szövegalkotás és megértés fejlesztése.

Szeretnénk, hogy a nálunk tanuló gyermekek minél több magyar népdalt, népmesét, népszokást ismerjenek meg, és lehetőségeikhez mérten ápolják és őrizzék a magyar hagyományokat.

Kreatív foglalkozásokkal, kézműveskedéssel, drámapedagógiával próbáljuk fejleszteni megszerzett tudásukat. Közel 60 család, mintegy 80 gyermek látogatja foglalkozásainkat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyermekek szívesen tanulnak “igazi” iskolai környezetben, hasonló kulturális háttérrel rendelkező társaik között. A tanulás mellett színes, vidám, közös játékokra is jut idő az iskolában. Meggyőződésünk, hogy a St. Albans-i Magyar Iskolában folyó tanítás az egyik járható útja annak, hogy a gyermekek itt Angliában is megőrizzék magyar identitásukat.

Molnár Gabriella
Molnár Gabriella

Honlapunk címe: www.hungarianschool.co.uk

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/StAlbansHungarianSchool?ref=hl

NEBULO Tanárnők:  Farkas Ágnes, Németh Kata   Scuola Primaria di Gaiarine Tanárnő: Gál Gabriella