Rólunk mondták

Jó napot kívánok!
Nagyon köszönöm, hogy megtisztelnek ezzel a feladattal.
A gyerekek értékelését tolmácsolnám: Mert kreatív,mert összehozza az osztálytársakat, mert igényes, választékos, hazaszeretetre,magyarságtudatra oktat. Olyan feladatokat kapunk a verseny során, amely témákkal a valós életben nemigen foglalkoznánk és mégis rengeteg érdekes dologra rádöbbent bennünket!
A verseny magába foglalja a tantárgyak sokaságát úgy, hogy észre sem vettük és már felhasználtuk a meglévő tudásunkat, vagy gyarapítottuk azt!
Ezek a gyerekek szavai, azt hiszem híven tükrözik mindazt, amit én is tapasztaltam a verseny során!

Pócs Krisztina

A magyargyerekverseny.com azért is keltette fel érdeklődésemet, mert fontosnak tartom az anyaország és a világban élő magyarság összetartozását. Hiszem, hogy ez a verseny is hozzájárulhat a magyarságtudat, a magyar önazonosság megőrzéséhez. A verseny folyamán létrejövő kapcsolatok, barátságok a jövőben fontos kulturális és akár gazdasági együttműködések alapjai is lehetnek.

Az egyes fordulók során a gyerekek nemcsak a magyar kultúra gazdagságával és sokszínűségével találkoznak, hanem arra a kérdésre keresik a választ, mit is jelent magyarnak lenni. A résztvevő diákok izgalmas feladatokon keresztül életkorukhoz igazodva bővíthetik ismereteiket Magyarországgal kapcsolatban. Ugyanakkor a más országokban élő magyar gyerekeknek is lehetőségük nyílik bemutatni lakhelyüket, közösségüket, szokásaikat.
Bízom benne, hogy idővel szélesebb körben csatlakoznak a magyar közösségek a magyargyerekverseny.com csapatához."

Pézman Enikő
Nagyboldogasszony Egyházi Alapiskola és Óvoda, Gúta

Pézman Enikő Nagyboldogasszony Egyházi Alapiskola és Óvoda, Gúta

Mindenkit szeretettel Udvozlok!
Ágnes vagyok San Diegoban élünk, lányom 14 eves s itt született. Mindig magyarul
beszéltünk vele, s amikor iskolába került sokat változott a magyar beszéde, akcentusa
lett. Problémát jelentett a magyar irás, most is jobban megy neki az olvasas.
Azzal, hogy beléptünk ebbe a programba sokat fejlődött. Ez a verseny jobban inspirálja a
tanulásra, előtte nehezebben tanultunk nem volt motiváció. Arról nem is beszelve en tanítom, s nekem nem jutott eszembe, hogy ilyen összeszedett témákban tanuljunk, s ismereteit így bővitsem, mivel nincs pedagógusi végzettségem. Csak jó tapasztalataim vannak ezzel a programmal kapcsolatban s bátran merek mindenkit biztatni, hogy nem bánják meg ha belépnek, a gyerekek hasznára- javára válik. Még nekünk felnőtteknek is élvezetes, sokszor fiatalságunk jut eszünkbe, hogy valaha mi is tanultuk s lám mily jó felidézni az emlékeket, s mesélni gyerekeinknek akik élvezettel hallgatják s érdeklődnek, hogy is volt? Így a munka során ide tudjuk varázsolni a magyar, hangulatot, jókedvet, s kicsit Magyarországon érezzük magunkat addig is. Így a gyerekek sok mindent megtudnak a magyar kultúráról, történelemről, szokásokról, nevezetességekről, s jobban erősödik, a magyarságtudatuk is. Jobban felkelthetjük érdeklődesüket az óhaza iránt. Az en lányom mindent szeretne megnézni amit e programban tanult ha Magyarországra látogatunk, mar jó érzés tölti el, hogy Ő tudja mi micsoda s mi a története, s büszkeség tölti el. Ráadásul az iskolában is örömmel újságolja, hogy o egy ilyen programba vesz reszt, ami később biztos a hasznára válik.Szerencsére igen sok időt kapunk feladatok megoldására így nem veszélyezteti a napi tanulást, könnyen meg tudjuk oldani.
Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy fogja szeretni felnőtt gyerek egyaránt mint mi ezt a programot ha csatlakoznak a mi kis csapatunkhoz, s remélhetőleg barátságok is alakulnak a gyerekek között.
Szeretettel varunk mindenkit kis csapatunkban a világ minden részéről : Ágnes

Ágnes, San Diego

Kedves Magyargyerek szerkesztők!

Hálásak vagyunk hogy részesei lehettünk ennek a lelkes csapatnak akik az anyaországtól elszakadva vagy valamilyen egyéb okból a világ kölünböző részein élünk - élnek erősítettük a gyerekekkel közösen magyarságtudatunkat és etnikai hovatartozásunkat. Én úgy látom, hogy nagyon jól átgondolt és kidolgozott volt a verseny. Tiszteletben volt tartva a fokozatosság elve a fordulók között és a feladatlapon a feladatok között. Tamás nagy szeretettel oldotta valamennyi feladatot, a kincsvadászat külön élvezet volt. Igazi fiús ,,vadászat,, volt. Köszönjük.
Ez a verseny felébresztette magyarságtudatát mert nagy izgalommal varrta és készítette a tegnapi ünnepre a kokárdát. Nagyon boldog volt, hogy ő magyar.

Tisztelettel és szeretettel Nagy Júlia

Nagy Júlia

Minden lehetőséget ki kell használni arra, hogy gyerekeink magyarul beszeljenek, gondolkodjanak, es a Világ egyik leggazdagabb kultúrájával, a magyar kultúrával ismerkedjenek, főként akkor, amikor nagyon messze vagyunk az őshazától. Es a Magyargyerek Levelezőversenye nem csupán egy lehetőség - egy kiváló, izgalmas, es különleges lehetőség gyerekeink számára!

Balogh Tünde

Elsősorban köszönetet szeretnénk nyilvánítani a verseny lehetőségéért, hiszen fantasztikus lehetőség volt ez, ahogyan ennyi nem Magyarország területén élő magyar gyerek kapcsolatba léphetett egymással, legalábbis olvasás által. Nem is a verseny volt a lényeg. Képzeljék csak el a versenyzőnek azon lehetőségét, mikor megdobban a szíve feltéve magában olyan kérdéseket, mint: Még ott is vannak magyarok? Még tudnak magyarul? Gyerekeik is magyarok? Fantasztikus lehetőség megmaradni magyarnak minden körülmények között. Nem könnyű feladat, de nemes küzdelem anyanyelvünkért, anyaországunkért, hitünkért, Istenünkért.

Nagy Júlia – Erdély

Mindenesetre Ő nagyon elvezi a kihívást es ez már siker, hogy leülünk a számitógép elé, és elmondom neki, hogy milyen nagy ez a világ es nézd meg, máshol is élnek magyarok. Például az a kis kaliforniai kislány nagyon szívhez szóló bemutatkozó levelet irt. Es sokat beszelek arról is Alexnak hogy majd megtanul Ő is rendesen magyarul, de az se baj ha angolul mondok neki sok informaciót mert a LÉLEK, a SZELLEM és a SZÍV a lényeg. Alex iskolájában színötös tanuló és hiszem. hogy ebben segít a kétnyelvűsége is.

Az Önök versenye ebben a világszemlélet-nevelésben is segít engem. Túl azon, hogy nagyon jól van összeállítva az anyag es Alex sokat tanul belőle a magyar kultúráról es nyelvből.

Vörös Péter – UK

Csókolom Mónika!

Minden levelet amit küldött nekem azt mind megválaszoltam nekik.
Sokan hasonlítanak rám és már vissza is írt egy lány.
Nagyon szeretem megválaszolni a leveleket és nagyon tetszett a Magyarverseny!!!

Müller Zsuzsanna

Nagyon tetszik nekünk ez az Önök által szervezett verseny, de a saját nevemben is szeretnem kifejezni, hogy mennyire jó kezdeményezés és ötlet a világ magyar vonatkozású gyermekeit így összefogni, a kötelékeket ápolni. Tetszenek a feladatok, ötletesek, érdekesek és külön jó az, hogy van,ami azért kicsit nehezebb és kicsit kihívás a gyerekeknek, mert így fejlődnek, gyarapodnak. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny sikeres lesz es a gyerekek tényleg örömmel és lelkesen végzik a feladatokat. 🙂

Ogston Krisztina - Anglia

Nagyon szuper dolognak tartom, a gyerekek nagyon lelkesek és érdeklődőek. Szívesen beszelnek az otthoni dolgokról és osztják meg emlékeiket, tapasztalataikat a társaikkal. Köszönjük!

Recska Erika
Magyar iskola, St Alban

Köszönjük a feladatokat, tetszettek, es az első fordulós értékelést
is, örültek a gyerekek a személyes megjegyzéseknek.

Ladnai Bea - UK

Mi is köszönjük szépen Olaszországból ezt a szívet melengető és energikus szervezést, feladat összeállítást, kapcsolattartást és a személyes válaszokat! Élmény volt játszani és a gyerekek lelkesedését látni.
Szeretettel köszöntjük az egész stábot!
Borsányi Katinka és a Demenghi testvérek

Borsányi Katinka és a Demenghi testvérek

Köszönjük szépen!
Ez a vetélkedő jobb, mintha otthon iskolába járnának! 🙂
Üdvözlettel:
Ottilia

Ottilia, Németország

“Ez a verseny nem csak értékes információkhoz juttatja a gyerekeket es a szülőket, de barátságok alakulnak ki a családok között, amiért külön halasak vagyunk. Számunkra ez legalább akkora jutalom, mint a pontok, amiket elérünk.”

Larsen Rita – Seattle, USA

Nagy élmény volt részt venni ezen a vetélkedőn! Tényleg nagyon sok mindent tanultak a gyerekek. Nagyon tetszettek a feladatok, és a legjobb, hogy a modern technika segítségével, az interneten keresztül sokkal izgalmasabban, mint a hagyományos iskolában.

Ottilia

Idén is sokat tanultunk a feladatsorok által - köszönjük a sokoldalúan összeállított versenylapokat. A "Kávészünet" pedig rajtatok keresztül egy igazi felfedezés volt, mind a gyerekeknek, mind pedig nekem - azóta is örömmel hallgatjuk, még így a közeledő nyárban is, az "Esik a hó"-t.
Köszönöm az egész "magyargyerek" csapatnak a közös munkát és tanulási lehetőséget.

Maxi-Ferdi-Andrea

“Bobita magyar iskolank 3 even at versenyzett a Magyargyerek Levelezoversenyen, nyertunk is tobbszor, es a diakok nagyon szerettek a Versenyt. Sokat lehet e Verseny altal tanulni a magyar kulturarol, nyelvrol, irodalomrol, es tortenelemrol. A diakok aktivan es nagy erdeklodessel vettek reszt, es mindig nagyon orultek a kis ajandekoknak, gyonyoru konyveknek, amit Magyorszagrol kaptak. A feladatlapok nagyon sok jo otletet adtak a tanitokank is. Mi, itt Portland Oregonban nagy rajongoi vagyunk e Versenynek”


Bóbita Magyar Iskola, Oregon

Violetta ,OliviaKöszönjük szépen a lehetőséget nagyon élveztük a verseny minden percét. Sokat tanultunk és büszkék vagyunk hogy részt vehetünk benne 🙂 Külön szeretném megköszönni a lehetőséget és nagyon jó dolog ,hogy ti így gondoltok a hagyományok tovább adására. Köszönjük:-)
Itt küldöm Olivia Yu utolsó két feladatának megoldásait ,képekben. A képnek azt a címet adta a kicsi lány: Imádlak Magyarország.
Írt egy pár sort róla amit most elküldenék neketek:
Imádlak Magyarország mint a madártejet.
Mikor ott vagyok mindig süt a nap.
A réten sok virágot szedek, a játszótéren sokat játszom.
A Balaton vize és a Duna vize vár a fürdésre.
Rohanok hajózni mikor otthon vagyok.
Mindig megnevettet és vár haza.
Szeretlek Magyarország.
Köszönettel: Violetta ,Olivia

Violetta ,Olivia

Alex egyénisége óriásit fejlődött a magyar gyerek versennyel. Ez számomra
mindennel többet ér.

Köszönöm fáradtságos munkátokat.

Vörös Péter, UK

Már várjuk/várom nagyon a következő fordulót!
Nagyszerűek az összeállított feladatlapok! Edina mellett volt lehetőségem az eddigi fordulók figyelemmel kísérésére. Nagy segítség a verseny így külföldön a magyar nyelv, gyerekirodalom, versek, népmesék, dalok, játékok, felelevenítésében. Köszönet a munkájukért és a nagyszerű, színes, sokoldalú feladatokért!

Borbély Andrea

Szerintem a feladatok nemcsak aranyosak, hanem - és ez a lényeg - arra késztetik a gyerekeket, hogy utánajárjanak a dolgoknak, fedezzék fel Magyarországot ilyen módon is. Mindkét fiam lelkesen oldotta meg a feladatokat és ösztönözve érezték magukat az ismeretszerzésre.

Borsányi Katinka Olaszország

Gyönyörű munkát végeztek a gyerekek - láttam a másik iskolák munkáit és le a kalappal! Sok tehetséges magyar gyerek van a Világon 🙂

Balogh Tünde - Oregon

Hat én egyszerűen nem jutok szóhoz! Ezek a feladatok hihetetlenül jók! Ez igazán megdolgoztatja a diákokat! És én így szeretem. Nagyon köszönjük - látszik, hogy sok-sok gondolat, érzelem és kreativitás került ezekbe a feladatlapokba is.

Balogh Tünde (Oregon)