Cégünkről


Hebe logo 10th-magyargyerek

2003 óta működő vállalkozásunk azzal a küldetéssel indult, hogy a fiatalokat segítse a nyelvtanulásban.

Cégünk, a HEBE Kft. már 11 éve szervez országos levelező versenyeket, amelyeken eddig több mint 60 ezer diák vett részt.

2006-ban indítottuk útjára angol és német nyelvű (Play and Win!, ill. Spiel und Gewinn! című) levelező műveltségi versenyünket. Magyarországon ez az egyetlen országos verseny, ahol egyszerre több ezer diák mérheti össze tudását német és angol nyelvben, általános műveltségben, csoportmunkában és az internet-használatban! Egy-egy tanévben nyelvenként több mint 5000 diák versenyez. A versenyek nagy sikerére való tekintettel úgy döntöttünk, hogy ezt a népszerű, a diákok körében annyira kedvelt versenyzési formát egy új témakörben is kipróbáljuk.

2009 őszétől egy olyan különleges irodalmi versennyel bővítettük ki kínálatunkat, amely teljesen egyedülálló az eddigi diákversenyek között: rendhagyó barangolásra hívjuk a diákokat a könyvek világába. Versenyünk célja az, hogy megízleltesse a gyerekekkel az olvasás örömét, megszerettesse velük a könyvtárak sajátos világát, és szórakoztató formában bővítse ismereteiket a klasszikus és kortárs magyar és világirodalomról.

2012 februárjában elindítottuk Időutazó történelmi versenyünket, amelyben a magyar és világtörténelem kacskaringós útjait járjuk be sok izgalmas feladaton keresztül. A verseny azonnal népszerű lett a diákok körében, és a kis időutazók naplóiban fantasztikus bejegyzések születtek.

Sikereink arra biztattak bennünket, hogy 2012 őszén újabb tantárgyak kerüljenek fel palettánkra, így felvettük a “Világjáró”  csizmát új, földrajzi versenyünkben, Nyelvmester versenyünkben pedig a kis nyelvészeket hívjuk kalandozásra.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2012-ben elindíthattuk ezt a különleges versenyt a világ különböző tájain élő magyar származású gyerekeknek. Régi álmunk vált valóra azáltal, hogy sok éve sikeres hazai levelező versenyeinket a határainkon túl élő magyar gyerekeknek is eljuttassuk.

Évről-évre egyre több külföldön élő magyar ismerkedik meg magyargyerek.com versenyünkkel, ezt a nevezőszámok is mutatják. A 2015/2016-os tanévben több mint 100 kis magyargyerek mérte össze tudását versenyünkön.