Lezajlottak a magyargyerek.com szóbeli fordulói

A magyargyerek.com nemzetközi levelezőverseny nyerteseinek lehetőségük volt skype-on keresztül zajló szóbeli forduló keretében indulni a különdíjért, ami egy egyhetes nyári táborozás Magyarországon. Az elért pontszámok alapján 6 versenyző indulhatott a szóbeli fordulón. Mindenki a korcsoportjának megfelelő kérdéseket kapott, amelyeket előre elküldtünk, hogy a versenyzők fel tudjanak készülni. A szóbeli verseny az alábbi részfeladatokat tartalmazta:

1. Kötetlen beszélgetés.
2. Egy általunk megadott vers elszavalása.
3. Egy szabadon választott mese vagy vers elmondása.
4. Egy magyar népdal, mondóka elénekelése.
5. A nagyobbaknak kérdések megválaszolása Magyarországgal kapcsolatban.

Versenyzők Elérhető pontszám Elért
pontszám
Zsámboki Berci 60 58
Szakács Ágnes 60 55
Müller Peti 60 55
Szilágyi Ilka 60 53
Kelemen Imola 60 53
Balajcza Diana 60 50

A pontszámokból is látszik, hogy mindenki nagyon jól teljesített.

Zsámboki Berci

Zsámboki Berci

A legjobbnak a Németországban élő Zsámboki Berci teljesítményét találta a háromtagú vizsgabizottság. Berci Frankfurt közelében él szüleivel és kishúgával. Európai iskolába jár, ahol német nyelven folyik az oktatás. Barátaival németül beszél, családjában magyarul beszélnek.  Nagyon szeret focizni, görkorizni és olvasni. Az Altatót szavalta el, elmondta a teljes verset, gyönyörű kiejtéssel és hangsúlyozással. A szabadon választott versnél felsorolt 5 verset (János vitézből, Toldiból, Petőfitől), és a vizsgáztatók választhattak, melyiket szeretnék hallani. Amit szeretnénk kiemelni, hogy Berci csupán 8 éves, de segítség nélkül szerepelt végig. Gratulálunk nyereményéhez, és azt kívánjuk, hogy csodálatos napokat töltsön a kecskeméti táborban.

 

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk, és szeretettel várunk mindenkit vissza őszi versenyünkön!

2 hozzászólás a következőre: “Lezajlottak a magyargyerek.com szóbeli fordulói”

 1. Pócs Krisztina 2013-05-30 - 20:16 #

  Jó napot kívánok!
  A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai már nagyon várják a megígért okleveleket és ajándékokat, amit sajnos a mai napig nem kaptunk meg! Nagyon szeretném, ha ez a dolog megoldódna, ugyanis nem tudok mit mondani már a versenyző diákoknak!
  Szép napot! Pócs Krisztina

  • hebe 2013-05-31 - 19:16 #

   Kedves Krisztina!

   A mai napon mindenkinek feladtuk postán az ajándékokat, elnézést kérünk a késésért!

   Üdvözlettel,
   Ecker Károly

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .