Kedves magyargyerek barátaink!

Fontos híreink vannak a magyargyerek.com verseny barátainak, amelyeket most szeretnénk megosztani Önökkel. Ezt követően havi-kéthavi rendszerességgel küldünk majd egy tájékoztatót a verseny menetéről, és megosztjuk a legjobban sikerült megoldásokat, munkákat Önökkel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a magyargyerek.com verseny nevezési határidejét meghosszabbítottuk 2012. december 6-ig. Az online nevezési lapon lehet még jelentkezni.

4 korcsoportban neveztek versenyzők, amelyeknek fantázianeveket adtunk. Így a legkisebbek a Bóbita csoportban versenyeznek. Azok, akik már tudnak egyszerűbb mondatokban fogalmazni, a Kincsem csoportban mérik össze tudásukat. Az Égigérő fa csoportban a 11-13 éves korosztály, a Bűvöskocka  csoportban pedig a legnagyobbak versenyeznek.
Honlapunkra feltöltöttünk az első fordulós feladatlapokból néhány feladatot, hogy az érdeklődők pontos képet tudjanak alkotni versenyünkről.

Beérkezett már a legtöbb bemutatkozó munka. A versenyzők honlapunkon egy jelszóval védett aloldalon ismerhetik meg egymás munkáit.
Fantasztikus munkák születtek. A versenyzők lerajzolták és elmesélték családjuk történetét, kedvenc időtöltésüket, és azt, milyen kapcsolat fűzi őket Magyarországhoz.

Versenyünk kezdetén a legnagyobb kihívásnak azt találtuk, hogy a lehetséges versenyzők köre nagyon sokrétű, így a versennyel szemben támasztott igényeik, nyelvi és ismeretbeli tudásszintjük is nagyon különböző. Vannak gyerekek, akik külföldön születtek, és csupán szüleik kitartásának köszönhető, hogy egy több kultúrát átölelő környezetben is megtanulták a magyar nyelvet, és ismerkednek a magyar hagyományokkal. Vannak versenyzőink, akik Magyarországon születtek, és az elmúlt években került külföldre a családjuk. Ők természetesen nagyon jól beszélnek magyarul. A legtöbb gyerek külföldi iskolába jár, tehát nem magyarul és nem magyar tanterv szerint tanul, néhányan azonban magántanulóként magyar tanterv szerint tanulnak.

Ezért a feladatlapok összeállításánál konzultáltunk külföldön élő magyar származású tanárokkal, akik nagyon értékes tanácsokat adtak a feladatok nehézségét illetően, és a témakörök pontosításánál is kikértük véleményüket.

A nagy különbségek ellenére most, amikor a csapat útra készen áll, és alig várja, hogy versenyünk elinduljon, úgy érezzük, egy nagyon lelkes, nyitott és vidám közösség van kialakulóban. Összeköti őket az a szeretet és érdeklődés, amelyet a szüleik és a hétvégi iskolák áldozatkész tanárai ültettek beléjük.

A verseny során alkalmat szeretnénk adni a gyerekeknek az ismerkedésre. Lehet, hogy a magyargyerek.com versenyen is túlmutató barátságok szövődhetnek sok ezer kilométer távolságból.

Köszönjük figyelmét, és azt, hogy eddig támogatott, biztatott bennünket!

 

Üdvözlettel,

Kraulis Mónika (ügyvezető) és a magyargyerek.com csapata

Gödöllő, 2012. november 19.

Egy válasz a következőre: “Kedves magyargyerek barátaink!”

  1. http://www./ 2017-01-18 - 18:34 #

    It’s a pleasure to find someone who can identify the issues so clearly

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .