A verseny kezdete (csoportos)

Az alábbiakban a verseny indulásával kapcsolatos teendőket írjuk le.

A Babóca csoportosok rajzolni fognak, és mindenki külön rajzol majd a verseny alatt. A többi korosztályban a csoportok egy 4-5 feladatból álló feladatlapot töltenek ki közösen, de lesznek olyan feladatok, ahol a gyerekek egyénileg dolgoznak: például a kicsiknél (Bóbita) rajzolás, Kincsem csoportban egy egyszerűbb mese megírása, Égig érő fa csoportban pedig a véleményük kifejtése, tapasztalataik elmondása egy témáról.

Az eddigi tapasztalatok szerint egy-egy fordulót 2-3 foglalkozás alkalmával tudták megoldani az iskolák által indított csoportok.

A verseny 2014. október 15-én indul.

A verseny indulásáig a következő teendők vannak:

Iskolabemutatás: Kérlek, írj az iskoláról egy rövid bemutatót. Ezt feltesszük a versenyben részvett/résztvevő magyar iskolákat bemutató menüpontba. Fotókat is kérünk szépen. Akik már játszottak nálunk, azoknak ezt újra nem szükséges elkészíteni.

Csoportbemutatás: Minden csoport készítsen egy kis bemutatkozást magáról, a csapattagokról. Ez lehet egy rajz, amelyen bemutatják magukat (név, életkor), magyarországi kötődéseiket, esetleg néhány szót vagy mondatot írhatnak rá magyarul. Ha a gyerekek egyénileg rajzolnak, az sem baj, akkor a végén összetehetitek egy nagy képpé, és azt fotózzátok le. Külön-külön is el lehet küldeni. Ahogy nektek a legkényelmesebb. Kérünk egy fotót is a csoportról. Szerintem adjatok neveket is a csapatoknak. Például Bóbita korosztály Katica csapat. A gyerekek bemutatkozásai és a fotók egy jelszóval védett oldalon jelennek meg a honlapunkon, és azt a célt szolgálják, hogy a versenyzők megismerhessék egymást. Ezt jó lenne még a verseny indulása előtt elkészíteni a gyerekeknek. Az elkészült munkákat fotózzátok le, és lekicsinyítve, JPEG formátumban küldjétek el a levelezoversenyek@gmail.com e-mail címre.

Lakóhely bemutatás: Készítsetek egy lakóhely bemutató képmontázst. Ezek mind felkerülnek a bemutatkozó oldalra (jelszavas).

Az elkészült munkákat fotózzátok le, és lekicsinyítve, JPEG formátumban küldjétek el a levelezoversenyek@gmail.com e-mail címre. Akik már játszottak nálunk, azoknak ezt újra nem szükséges elkészíteni.